ЮБИЛЕЕН КОНЦЕРТ - 50 ГОДИНИ "МЛАДЕЖКА ФИЛХАРМОНИЯ СОФИЯ", 80 ГОДИНИ МАЕСТРО МИХАИЛ АНГЕЛОВ, 15.06.2012 от 19:30 часа, зала "България"

Преди 50 години Маестро Михаил Ангелов основава Симфоничния оркестър на Национално музикално училище и предопределя бъдещото развитие на младите таланти. В годините, той се утвърди като професионален младежки ансамбъл на най-високо ниво, в национален и международен мащаб. Постиженията на оркестрантите извикват възхищението и респекта на публиката в зала Сметана, Прага, зала Синополи-Академия Санта Чечилия, Рим, концертните зали в Канада и Франция.

На 22 февруари 2000 г., Симфоничният оркестър на училището е удостоен от Кмета на София с името „Младежка филхармония София” – едно заслужено признание за таланта и труда на младите музиканти и отдадените на музиката педагози.                       

По повод 50 годишен юбилей на „Младежка филхармония София” и 80 годишен юбилей на Маестро Михаил Ангелов, Национално музикално училище „Любомир Пипков”, организира концерт в рамките на Европейския музикален фестивал. Концертът ще се състои в зала България, на 15 юни 2012 г., от 19.30 часа.

Искрено се надяваме да приемете нашата покана и заедно да се насладим на виртуозните изпълнения на младите оркестранти, под палката на Маестро Ангелов.

В юбилейният концерт ще участват, като солисти, възпитаниците на НМУ„Любомир Пипков” – световно признатата Александрина Пендачанска - сопран и носителят на изключителни награди пианист - Людмил Ангелов.

В програмата са включени произведения от Кр. В. Глук, В. А. Моцарт, Фредерик Шопен, Дмитрий Шостакович, Михаил Глинка, Джузепе Верди, Ференц Лист.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

ЮБИЛЕЕН КОНЦЕРТ - 50 ГОДИНИ "МЛАДЕЖКА ФИЛХАРМОНИЯ СОФИЯ", 80 ГОДИНИ МАЕСТРО МИХАИЛ АНГЕЛОВ, 15.06.2012 от 19:30 часа, зала "България"


Национално Музикално Училище Любомир Пипков


Новини
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ /
МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА /
МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО