Проект "Пътят на музиката" по програма "Публики" на Национален фонд "Култура", 27 ноември, 2012 г.

Национално музикално училище „Любомир Пипков”, София, кандидатства с проект и бе одобрено в Програма „Публики” на Национален фонд „Култура”.

Проектът „Пътят към музиката” е насочен към учениците в основният курс на обучение в столичните училища. Партньор на проекта е Регионален инспекторат на образованието /РИО/, София-град.

Нашата цел е да запознаем, заинтригуваме и привлечем деца и млади хора, да проявят интерес към музиката, да се докоснат до медните духови инструменти и атмосферата, която цари в средите на младите музиканти. НАшите ученици решиха сами да въведат своите връстници от основния курс на обучение в столичните училища, в света на класическата музика - да променят нагласата на учениците да слушат и разбират класическата музика, да разкрият красотата от звуците на медните духови инструменти и по този начин да привлекат младата публика

„Пътуващите” музиканти ще посетят 10 столични училища в удобно за учениците време или самите ученици ще могат да посетят НМУ "Любомир Пипков", където ще се изнесат редица концерти. За своя талант и инструментално майсторство, участниците ни са награждавани многократно от наши и международни фестивали, конкурси, форуми и институции. Ръководител на младите таланти и водещ на концертите е Станислав Почекански.

Очаквайте ни в:

- 119 СОУ "Михаил Арнаудов", на 27 ноември от 12.30 часа в зала НМУ;

- 112 ОУ "Стоян Заимов", на 28 ноември от 11.00 часа в зала НМУ;

- 100 ОУ "Найден Геров"

- І СОУ "Пенчо Славейков"

- 38 ОУ "Васил Априлов"

- 126 ОУ "П.Ю.Тодоров"

- 20 ОУ "Тодор Минков" и други.

За повече информация, следете секция Новини или се свържете с нас. Национално Музикално Училище Любомир Пипков


Новини
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ /
МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА /
МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО