Проект "Пътят на музиката" по програма "Публики" на Национален фонд "Култура", 5 декември, 2012 г. - 42 ОУ "Хаджи Димитър"

Национално музикално училище „Любомир Пипков”, София, кандидатства с проект и бе одобрено в Програма „Публики” на Национален фонд „Култура”.

Проектът „Пътят към музиката” е насочен към учениците в основният курс на обучение в столичните училища. Партньор на проекта е Регионален инспекторат на образованието /РИО/, София-град.

Нашата цел е да запознаем, заинтригуваме и привлечем деца и млади хора, да проявят интерес към музиката, да се докоснат до медните духови инструменти и атмосферата, която цари в средите на младите музиканти. Нaшите ученици решиха сами да въведат своите връстници от основния курс на обучение в столичните училища, в света на класическата музика - да променят нагласата на учениците да слушат и разбират класическата музика, да разкрият красотата от звуците на медните духови инструменти и по този начин да привлекат младата публика

„Пътуващите” музиканти ще посетят 10 столични училища в удобно за учениците време или самите ученици ще могат да посетят НМУ "Любомир Пипков", където ще се изнесат редица концерти.

За повече информация, следете секция Новини или се свържете с нас.Национално Музикално Училище Любомир Пипков


Новини
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ /
МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА /
МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО