Наградени ученици от Седми национален конкурс по хармония „Проф. Парашкев Хаджиев“ – 2020

Първа възрастова група (ученици от 11 клас) 5 юли 2020

Класация и награди

1. Венелина Велинова Бонева (НМУ, поп и джаз пеене, преп. Н. Градев) – бал 23,40 – Първа награда награда и стипендия от МК;

2. Сион Йири Найман (НМУ, виолончело, преп. Н. Градев) – бал 22, 90 – Втора награда и извънредна награда от журито от 500 лв.;

3. Даниел Цветославов Петров (НМУ, кларинет, преп. А. Курдоманова) – бал 22,65 – Втора награда награда и стипендия от МК;

4. Момчил Петров Бонев (НМУ, пиано, преп. Н. Градев) – бал 22 – Трета награда награда и стипендия от МК;

5. Мариела Венциславова Йотова (НМУ, поп и джаз пеене, преп. Н. Градев) – бал 21 – Диплом;

6. Маргарита Тодорова Бозукова (НУМТИ – Пловдив, тромпет, преп. Р. Кръстева) – бал 20 – Диплом.
Национален конкурс по хармония „Проф. Парашкев Хаджиев“

Седмият национален конкурс по хармония „Проф. Парашкев Хаджиев“ – 2020 г. за първа възрастова група – ученици от 11 клас – ще се проведе в НМУ „Любомир Пипков“ – София на 5.07.2020 г., неделя, от 10:30 ч. в стая 310 (III етаж, солфежен корпус).
ОТЛОЖЕНИ СРОКОВЕ
Провеждането на Националния конкурс по солфеж "Проф.К.Попдимитров" и Националния конкурс по теория на музикалните елементи и история на музиката се отлага. Нови срокове  за получаване на документи и дати за провеждането им ще бъдат съобщени допълнително.
Ема ГеоргиеваНаграждаване и концерт на участниците в конкурса по солфеж и музикална литература

Поради преустановяването за неопределено време на мероприятията, свързани със събиране на много хора в затворени помещения и зали, се отлага обявеното награждаване и концерт на учениците от състезанието по солфеж и музикална литература. Допълнително ще бъде съобщена нова дата за събитието.
Уъркшоп по солфеж и теория на музикалните елементи "Акорди в поп и джаз музиката – солфежни практики"

Съвременните тенденции в обучението по теория на музиката и надграждането на музикалното образование на учениците с познания и практически умения в областта на джаза и поп музиката, е поводът за създаването на този уъркшоп.

Ще направим преглед на най-често използваните акорди, проследявайки тяхната употреба в различни стилове на джаза и поп музиката, ще разгледаме техния строеж и ще ги интонираме, използвайки различни солфежни практики.

Уъркшопът е насочен към учениците със специалност поп и джаз пеене.

Добре дошли са всички колеги и ученици, които имат интерес към темата и свързаните с нея практически дейности.

Срещата  ще се проведе на 27.02.2020 г (четвъртък),

11:30 ч - 12:40 ч, стая 312

Водещ : д-р Десислава Тилева
Майсторски клас по арфа на проф. Стаса Груич - Сърбия
Проф. Стаса Миркович Груич е преподавател в Академията за изкуства в Нови Сад и в Националния университет на Сърбия. Завършва образованието си в в Universität für Music und Darstellende Kunst (Виена, Австрия), Белградския художествен факултет (Сърбия), Факултета по музика Джорджe Енеску (Румъния) и участва в майсторски класове на най-признатите арфисти от цял свят. С огромната си любов и ентусиазъм към арфовата музика тя се превръща във водеща арфистка в региона. Стаса Груич популяризира соловата, камерна и оркестрова арфова музика с класически, традиционни и джаз изпълнения. Има издадени 4 диска и възстановява единствения международен конкурс за арфа в Сърбия „Петър Коньович“. Нейните ученици многократно печелят признания по световните конкурси. Стаса Груич е лицензиран преподавател към кралските музикални училища в Лондон (ABRSM). Тази година е поканена да се присъедини към Съвета на директорите на Световния арфов конгрес.
Майсторският клас на проф. Стаса Груич ще се проведе в НМУ "Любомир Пипков" в периода 27-30 януари.Пето издание на Уъркшопа по Теория на музикалните елементи и солфеж 2020

„Изкуството да преподаваш Теория на музикалните елементи и солфеж“

Петото издание на Уъркшопа по ТМЕ и солфеж е посветено на повишаването квалификацията и качеството на работа на преподавателите по ТМЕ и солфеж, като своеобразна форма на „Обучение чрез предаване на опит“.

Уъркшопът представлява съвременна форма на продължаващо обучение за учениците от различни възрасти и специалности чрез запознаване и овладяване на разнообразни обучителни практики. Обмяната на опита в различните подходи на  работа на преподавателите би обогатила извънредно много теоретичния и обучителен ресурс на текущата работа, предвид новите обстоятелства и изисквания на професионалното музикално образование.

Петото издание на Уъркшопа по Теория на музикалните елементи и солфеж 2020 се посвещава на 115 годишния юбилей на Национално музикално училище „Любомир Пипков“ София.

Програма

Проф. Росица Дюлгерова-Пръвчева - Теория на музикалните елементи – обучителни практики с ученици от 8 и 9 класове

11.02.2020, вторник 12.30 – 14 часа, зала 315, ет. III

Д-р Денислав Томов - Солфеж – обучителни практики с ученици от 6 и 7 класове.

11.02.2020, вторник 14.30 – 16 часа, зала 315, ет. III

Каним всички колеги и ученици да споделим знания и обучителни практики по Теория на музикалните елементи и солфеж. Преподавателите и учениците могат да участват активно или като слушатели.

Вход свободен


          

 

 

 
Общо събрание на родителите

На 09.12.2019г. (понеделник) в 19.00ч., в концертната зала на НМУ "Любомир Пипков" ще се проведе общо събрание на родителите. Дневен ред:

1. Отчет за дейността на Обществения съвет на НМУ "Любомир Пипков"  за периода 2016 – 2019г.

2. Избор на нов Обществен съвет на НМУ „Любомир Пипков”.
Откриване на учебната 2019/2020 година

Откриването на учебната 2019/2020 година ще се състои на 16.09.2019г. (понеделник) от 11.00ч.

НА ДОБЪР ЧАС!
НМУ "Любомир Пипков" обявява конкурс за преподаватели
НМУ "Любомир Пипков" обявява конкурс за преподаватели.II-ри национален музикален конкурс "Алфред Бинер" 2019
На 14 юни, петък от 11ч. в концертната зала на НМУ "Любомир Пипков" ще се проведе II национален музикален конкурс "Алфред Бинер". Наградният фонд включва 2 цели и 1 1/2 майсторски цигулки на лютиера Алфред Бинер, рецитал в рамките на международния фестивал "Софийски музикални седмици", стипендия за International Music Academy Orpheus, Виена и струни на Thomastik Infeld.ГРИПНА ВАКАНЦИЯ ЗА СОФИЯ-ГРАД

Столична РЗИ информира, че считано от 28.01.2019 г. е обявена грипна епидемия за гр. София и съпътстващо преустановяване на учебния процес във всички столични училища за срок от 28.01.2019 г. до 04.02.2019 г. вкл.

Мерките ще бъдат допълвани или отменени в зависимост от развитието на епидемичния процес в гр. София.
До родителите, присъствали на общото събрание за попълване състава на Обществения съвет на 08.01.2019г.

Уважаеми родители,

както беше уточнено на общото събрание за попълване състава на Обществения съвет на 08.01.2019г., моля в периода 14-18.01.2019г., от 9.00 до 17.00ч. да разпишете протокола от събранието в канцеларията на училището.

Предварително ви благодаря!
Заповед РД 09-3946/19.12.2018г. на министъра на образованието и науката
Заповед РД 09-3946/19.12.2018г. на министъра на образованието и наукатаКонкурс за безвъзмездно ползване на цигулка, предоставена от лютиера Владо Тилев

Фондация "Владо Тилев" и Национално музикално училище "Любомир Пипков" организират конкурс за безвъзмездно ползване на цигулка, предоставена от лютиера Владо Тилев в продължение на една година.

Конкурсът ще се проведе на 6 ноември 2018г. от 14ч. в концертната зала на НМУ "Любомир Пипков". 

Изборът на произведения е свободен.

Краен срок за записване в канцеларията на училището: 5 ноември 2018г.
Четвърто издание на Уъркшопа по Теория на музикалните елементи
Уъркшопът по Теория на музикалните елементи като форма на продължаващо обучение притежава широки възможности за организация и тематична насоченост, за надграждане на знания и умения, за споделяне на ефективни практики в нова динамична среда.

 

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
От 25 май 2018 г влиза в сила нов Регламент за защита на личните данни, приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от ЕС и да уеднакви регулацията на тяхната обработка.Национално музикално училище „Любомир Пипков” осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на лични данни и този Регламент относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на личните данни и свободно движение на такива данни. Национално музикално училище „Любомир Пипков” като администратор на лични данни събира и обработва лични данни на родители, деца, ученици и персонал единствено във връзка с предоставяне на образователни и възпитателни услуги въз основа на дадено съгласие на клиенти и служители за изпълнение на задълженията по сключените договори. Национално музикално училище „Любомир Пипков” обработва, съхранява и предоставя лични данни с цел изпълнение на задълженията си към МОН, РУО, СРЗИ, НАП, НОИ, Агенция за закрила на детето и други държавни и общински органи и частни организации. При обработване, съхранение и предоставяне на личните данни стриктно спазваме принципите за законосъобразност, добросъвестност и прозрачност, съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни, точност и актуалност на данните, ограничение на съхранението с оглед постигане на целите, цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на съхранение на личните данни. Обработените лични данни се съхраняват за срок не по-дълъг от законово установения ред. След изтичане на този срок изтриваме и унищожаваме всички данни, без ненужно забавяне. При събирането, обработването, предоставянето и съхранението на личните ВИ данни имате право, ако не е определено друго с нормативен документ, на оттегляне на съгласието за обработката им, на достъп до тях, на коригиране, изтриване, забравяне, ограничаване и получаване на информация. Сигурността на всяка информация и лични данни, с които работим, е приоритет за нас! НАЦИОНАЛНО МУЗИКАЛНО УЧИЛИЩЕ „ЛЮБОМИР ПИПКОВ”.Трети национален конкурс по теория на музикалните елементи и история на музиката за ученици от 9 и 10 клас на музикалните училища

Днес, 28.04.2018 г. се проведе втори тур на Третия национален конкурс по теория на музикалните елементи и история на музиката за ученици от 9 и 10 клас на музикалните училища.

В конкурса взеха участие 16 ученика.

Жури в състав:  проф. Росица Дюлгерова – Пръвчева, д-р Лилия Крачева, Анна Попова – Георгиева, Августина Серафимова, Албена Безовска, Анжелина Курдоманова

Определи:

Първо място - Калина Георг Бахарова

Второ място - Жаклина Иванова Викторова

Трето място - Александър Бисеров Томов
На 13 .04. 2018 г. се проведе Шести Национален конкурс по солфеж „проф. Камен Попдимитров“ бяха присъдени следните награди:

Първа възрастова група:

Първа награда: Александър Александров Иванов и Николай Людмилов Боянов

Втора награда: Мирослав Христов Христов

Трета награда: Мария Ивова Миланова и

Втора възрастова група:

Първа награда: Ния Красимирова Първанова

Втора награда: Антония Стоянова Мирчева

Трета награда: Дарина Пламенова Божилова
РЕЗУЛТАТИ ОТ СЪСТЕЗАНИЕ ПО СОЛФЕЖ И МУЗИКАЛНА ЛИТЕРАТУРА

СЪСТЕЗАНИЕ  ПО  СОЛФЕЖ И МУЗИКАЛНА ЛИТЕРАТУРА / 5-7 КЛАС/

21.02.2018г.
V национален конкурс по хармония "проф. П. Хаджиев"
Национално музикално училище Любомир Пипков организира V национален конкурс 
по хармония "проф. П. Хаджиев" с дата 30.03., петък, 14.00ч. за ученици от 
12 клас и VІ национален конкурс по солфеж "проф. К. Попдимитров" с дата 
13.04., петък, 10.00 часа в  НМУ „Л.Пипков”.Коледен Благотворителен Концерт на класа по ударни инструменти

 НМУ ”Любомир Пипков” има удоволствието да Ви покани на Коледен Благотворителен Концерт на 17 декември 2017г. от 19:00ч. в Концертната зала на ул. „Оборище“ № 17. Участват класът по ударни инструменти и много приятели. Средствата от концерта ще бъдат използвани за подобряване материалната база на ударните инструменти и подпомагане на  две деца в неравностойно положение. Зареждаме със слънчева енергия и добро настроение! ВХОД СВОБОДЕН, ЗАПОВЯДАЙТЕ!
Ивайло Василев е „Откритието на конкурса”от VII Международен клавирен конкурс на името на Анна Артоболевская в Москва

На VII Международен клавирен конкурс на името на голямата руска пианистка и педагог Анна Артоболевская, който се състоя от 1 до 10 ноември 2017 в Москва, Ивайло Василев от 4 клас на НМУ „Л. Пипков“, ученик в класа по пиано на Емилия Канева, спечели първа награда в младшата възрастова група.

Това е един от най-престижните международни конкурси за ученици в Русия. Провежда се веднъж на 3 години под егидата на Министерство на културата на Русия, Московската академия “П. И. Чайковски”, Музикалният колеж “Ф. Шопен” в Москва и едни от най-реномираните средни музикални училища в Москва - ЦМШ и “Гнесина”.

Изключителен интерес и силно впечатление предизвикаха подборът на конкурсния материал и неговата интерпретация, за което благодарим на г-жа Канева, за нейния творчески заряд, професионализъм и перфекционизъм. Със забележителното си представяне и ярко сценично поведение Ивайло предизвика възторга и бурните аплодисменти на журито, конкурентите и публиката. Като крайна оценка той беше обявен за „откритието на конкурса“. Учител и ученик спечелиха уважението и симпатията на журито и колегите, с които създадоха творчески и приятелски отношения, които вярваме ще продължат и за в бъдеще.
Четвърти международен конкурс за цигулари "Васко Абаджиев"

Клуб ЮНЕСКО "Леонардо да Винчи" София в партньорство с НМУ "Любомир Пипков" организира Четвърти международен конкурс за цигулари "Васко Абаджиев". Конкурсът ще се проведе от 23 до 26 ноември в НМУ "Любомир Пипков".

Повече информация: www.violin-competition.org
Майсторски клас на италианската арфистка Емануела Дели Еспости

От 3.11.2017г. до 5.11.2017г. вкл. ще се проведе майсторски клас на италианската арфистка Емануела Дели Еспости. Тя преподава в консерваторията в Парма и е председател на Италианската асоциация на арфистите. Емануела Дели Еспости активно концертира и редовно провежда майсторски класове в редица държави.

Майсторският клас ще завърши с концерт на 5 ноември от 12:00 часа в зала НМУ , в който ще участват Емануела Дели Еспости и учениците взели участие в майсторския клас.
Откриване на учебната 2017/2018 година
Тържественото откриване на учебната 2017/2018 година ще се състои на 15.09.2017г. от 11.00ч. На добър час!Допълнителна приемно-приравнителна изпитна сесия за учебната 2017/2018 година
НМУ "Любомир Пипков" обявява допълнителна приемно-приравнителна изпитна сесия за учебната 2017/2018 година.Ученици,одобрени за настаняване в общежитието
Списък на одобрените за настаняване в общежитието ученици. Родителската среща и настаняването ще се състоят на 14.09.2017г. /четвъртък/ от 15.30ч. в Общежитие "Млад виртуоз".Консултации по солфеж за кандидати за предучилищен, пети, осми и девети клас на НМУ„Л.Пипков“

6.06.2017 г. (вторник)

17.30 ч., стая  313 –5 клас - Мария Граматикова

17.30 ч., стая 312 –предучилищен  клас - Ема Георгиева

17.30 ч., стая 314 – 8 клас – Антонина Неделчева

7.06.2017 г. (сряда)

17.00ч., стая 310 – 8 клас - Маргарита Върбанова

18.00ч., стая  310 –предучилищен  клас -Маргарита Върбанова

17.30ч., стая 312 - 5 клас - Радка Проданова

17.30ч., стая 314 – предучилищен  клас – Антонина Неделчева

8.06.2017г. (четвъртък)

17.00ч., стая стая 312 –предучилищен  клас- Ема Георгиева

18.00ч., стая стая 312 – 8 клас - Ема Георгиева

17.30ч., стая 314 – 5 клас - Росица Пръвчева

17.30ч., стая  313 – предучилищен  клас - Аделина Стефанова

12.06.2017г. (понеделник)

17.00ч., стая  313 – 8 клас - Боряна Миролескова

17.30ч., стая  314– 5 клас – Десислава Тилева

13.06.2017г. (вторник)

17.00ч., стая  313 – 5 клас - Боряна Миролескова

17.30ч., стая  311 – 8  клас - Аделина Стефанова

17.30ч., стая  314 – 8, 9 клас – Десислава Тилева

17.30ч., стая  312 – предучилищен  клас - Мария Граматикова                                           

Забележка: 

Записванията за консултациите става по график, предоставен от комисията за  прием на документите за кандидатстване.
ПЕТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС СОЛФЕЖ “ПРОФ. КАМЕН ПОПДИМИТРОВ”

Конкурсът по солфеж „проф. Камен Попдимитров” е предназначен за ученици от музикалните училища в страната. Неговата цел е да стимулира творческия потенциал на младите музиканти като активизира интереса им към музикално-слухово усъвършенствуване и реализация в нова конкурентна среда.

Конкурсът е основан през 1993 година в Националното музикално училище „Любомир Пипков”, София в памет на големия български музикант и педагог професор Камен Попдимитров (1904-1992), един от основоположниците на българската солфежна методика. Утвърждава се като ежегоден и през м. април 2012 се проведе неговото XX юбилейно издание.

През 2013 г. Конкурсът става национален и е включен в Програмата  на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Регистрацията на конкурса се извършва само чрез формуляр за записване. Формулярите трябва да бъдат внесени в Организационния комитет най-късно до 24 април 2017 година.

Регламент и формуляр за записване можете да изтеглите тук.Резултати от приемния изпит за I клас за учебната 2017/2018 година
Резултати от приемния изпит за I клас за учебната 2017/2018 година.НА ВНИМАНИЕТО НА КАНДИДАТИТЕ ЗА ПЪРВИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА! ВАЖНО!
Промяна в графика за приемане на документи за канзидатстване за първи клас на приемно-приравнителната сесия за учебната 2017/2018 година. Във връзка с обявяването на 27 март 2017 г. за неучебен ден приемът на документи ще се извършва в периода 28.03 - 03.04.2017 г.Покана за набиране на оферти за абонаментно почистване

 НМУ „Любомир Пипков” отправя покана  за предоставяне на оферта по реда на чл. 20, ал.4, т.1 от ЗОП за абонаментно почистване на сградата на училището и прилежащото към нея дворно пространство. Офертите се приемат в Канцеларията на училището всеки работен ден от 10 до 16ч.  Краен срок за подаване на офертите: 02.02.2017г.
11 януари /сряда/ ще бъде неучебен ден за училищата на територията на Столична община
На основание заповед № СОА17-РД09-61 на Кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова, във връзка с усложнената метериологична обстановка,  11.01.2017г. /сряда/ се обявява за неучебен и неприсъствен ден.9 И 10 ЯНУАРИ 2017 ГОДИНА - НЕУЧЕБНИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ СОФИЯ-ГРАД
Във връзка със студеното време, прогнозата за оранжев код в София и недостигнатите необходими температури в класните стаи на много училища, със заповед на кмета на Столична община, съгласувано с началника на РУО - София-град, се удължава коледната ваканция за учениците на територията на Столична община, като дните 9 и 10 януари 2017 година се обявяват за неучебни и неприсъствени. Учебното съдържание ще бъде преструктурирано от учителите и одобрено от директорите на училищата, съгласувано с началника на РУО.Удължена коледна ваканция за учениците
На основание заповед на Министъра на образованието и науката в оставка Меглена Кунева, 5, 6 и 7 януари се обявяват за неучебни и неприсъствени дни за всички ученици и преподаватели от НМУ "Любомир Пипков". Учебните занятия ще бъдат възстановени в понеделник - 9.01.2017г.НАРЕДБА № 2 от 12.08.2016 г. за приемане и преместване на ученици в училищата по изкуствата
НАРЕДБА № 2 от 12.08.2016 г. за приемане и преместване на ученици в училищата по изкуствата


Майсторски клас на Орлин Радински-Lynch
На 28 и 29 октомври 2016г. от 11 до 14ч. в концертната зала на НМУ "Любомир Пипков" ще се проведе майсторски клас на Орлин Радински-Lynch /барабани./Одобрени за настаняване в общежитие "Млад виртуоз" за учебната 2016/2017г. ученици
Одобрени за настаняване в общежитие "Млад виртуоз" за учебната 2016/2017г. ученици. Родителската среща и настаняването на учениците ще се състои на 14.09.2016г. от 16.00ч.Втори Национален конкурс по теория на музикалните елементи и история на музиката за учениците от 9 и 10 клас на музикалните училища
Идеята на Националния конкурс по Теория на музикалните елементи и история на музиката за учениците от музикалните училища е по-нататъшното усъвършенстване на музикално-теоретичните и музикално- историческите знания на младите музиканти, както и практическите им  умения, чрез бърза и точна ориентация в нова конкурентна среда. Подготовката и участието в конкурса е своеобразна форма на продължаващо обучение на учащите в нови условия.

Конкурсът е включен в Програмата  на мерките за закрила на деца с изявени дарби и е предназначен за ученици от 9 и 10 клас на музикалните училища.

І. Общи условия:

1. Конкурсът съдържа два модула и се провежда според условията на всеки един от тях:

Модул 1 - Теория на музикалните елементи

Модул 2 - История на музиката

2. Конкурсът се провежда в два тура:

Първи тур:  на училищно ниво,  15 март 2017 

Втори тур: на национално ниво, 22 април 2017, 10 часа,  НМУ „Любомир Пипков“, София

Времетраене: първи тур - 90 минути 

втори тур 120 минути 

Повече информация ще намерите в директория КОНКУРСИ
Уъркшоп по теория на музикалните елементи

Уъркшопа по Теория на музикалните елементи  е иновативна форма за надграждане на знания, умения, за споделяне  и развиване на ефективни  практики по ТМЕ в динамична среда.
ВАЖНО!!! Относно приемно-приравнителната сесия за учебната 2016/2017г.

Учениците, които ще се явят на  приемни и приравнителни изпити в НМУ „Любомир Пипков”, и не са  получили удостоверение за завършен клас до датата на подаване на документи, трябва да представят СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА от настоящото  училище, че са редовни ученици в съотвевния клас и предстои за завършат през месец юни 2016г.
Записване на новоприетите в I клас ученици за учебната 2016/2017 година
Записването на новоприетите в I клас ученици за учебната 2016/2017 година ще започне на 25 април.


Музиката е в кръвта им – внуците на Панчо Владигеров и Марин Големинов свирят джаз довечера в София

24.03.2016 Светослав Николов

Внуците на двама колоси в музикалната ни класика – Панчо Владигеров и Марин Големинов, ще представят своята джаз музика, както и авторските си интерпретации на творби на своите дядовци тази вечер от 19 ч. в Концертната зала на Музикалното училище в София. Косьо и Сашо Владигерови и Христо Големинов свирят заедно със Стоян Янкулов – Стунджи в тази програма, представена за първи път на „Мартенски музикални дни“ в Русе и гостуваща сега в София.
Цикъл "Поколения"
На 24 март от 19ч. в Концертната зала на НМУ "Любомир Пипков" ще се проведе концерт от цикъл "Поколения" с участието на Христо Големинов, Александър и Константин Владигерови и Стоян Янкулов - Стунджи. Очакваме Ви!На 13 .05. 2016 г., петък от 14.00 до 16.00 ч. в стая № 311 ще се проведе състезание по хармония за ученици от 10 клас на НМУ ”Л. Пипков”

Записванията за участие стават с дата не по-късна от 29 .04. 2016 г. при ръководителя на музикално - теоретична група (стая № 311).

Рекламент и описание ще намерите в секция конкурси
Спомен за Георги Бадев
Национално музикално училище „Любомир Пипков” има честта и удоволствието да покани почитателите на класическата музика на „ КОНЦЕРТ – СПОМЕН ЗА ГЕОРГИ БАДЕВ”. Концертът ще се състои на 16 март-сряда от 19.00ч. в залата на музикалното училище. В концерта ще звучат произведения от репертоара на Георги Бадев в изпълнение на възпитаници на училището в съпровод на Мария-Елена Средева и Младен Тасков. Специални гости в програмата са Светлин Русев и Милена Моллова. Мултимедийната презентация е на Иво Хаджимишев.Нова секция в сайта на Национално музикално училище

Уважеми учители, ученици и родители,

за да улесним достъпа ви до информация за международните, национални и вътрешни конкурси организирани от НМУ, открихме нова секция в нашия сайт - "конкурси".  Там ще намерите пълната информация за срокове, регламент, начини на записване и формуляри за участие. Това е мястото, където ще публикуваме и полезни детайли от подготовката за участие. Желаем ви успех!Концертен цикъл "Междувремие 1890 - 1914"

На 8 октомври от 19.00ч. в Концертен комплекс зала "България" ще се проведе концерт от цикъла "Междувремие 1890 - 1914"

Диригент: Найден Тодоров

Солист: Милена Моллова

В програмата: П. И. Чайковски - Концерт за пиано №1

Кр Кюркчийски - Концерт за пиано №1
График за провеждане на допълнителната приемно-приравнителна септемврийска сесия за учебната 2015/2016г.
Кандидатите да се явят 30 минути преди обявения график в сградата на НМУ "Любомир Пипков".Незаети места от приемно-приравнителната сесия за учебната 2014/2015г.

НМУ "Любомир Пипков" обявява незаети места от приемно-приравнителната сесия за учебната 2015/2016г. за следните специалности:

 Подготвителна група: специалност виола - 3 бр.; специалност виолончело - 2 бр.;

Първи клас: специалност ударни инструменти - 1 бр.

/Заповед № III - 099/06.07.2015г./
Международна лятна академия "Млади виртуози" 2015

В месеците май, юни и юли в залите на НМУ "Любомир Пипков" ще се проведе Международна лятна академия Млади виртуози 2015. В рамките на Академията ще се проведат следните майсторски класове:

проф. Виктор Чучков /пиано/ - 11 - 15 май

Жан Баптист Льоклер, Василена Серафимова /ударни инструменти/ - 8 - 11 юни

проф. Милена Моллова /пиано/, Дора Шварцберг /цигулка/, Ромен Гариу /виолончело/ - 4 - 10 юли

На 9 юни в з. НМУ ще се състои концерт на Василена Серафимова и Жан Баптист Льоклер. 
Концерт Млади таланти от НМУ "Любомир Пипков"
На 29 април от 19.30ч. в зала България ще се проведе концерт  Млади таланти от НМУ "Любомир Пипков". Солистите Ива Банова и Цоньо Цветков /ударни инструменти/, Лора Маркова /цигулка/, Изабел Маркова /виола/, Дарина Дикова и Виктор Костов /пиано/ ще се представят с оркестъра на Класик ФМ радио под диригентството на Григор Паликаров. В концерта ще вземе участие и Фарадж Акбаров /кларинет/ - носител на наградата на Кантус фирмус от Х-то издание на Международния конкурс "Млади виртуози". В програмата:Й. С. Бах, П. Сарасате, М. Кугел, Ем. Сежурне, А. Копланд. Концертът е в рамките на Европейския музикален фестивал.Записване на новоприетите ученици за първи клас
Записване на новопиретите за първи клас ученици за учебната 2015/2016г.: 20.04. - 24.04.2015г. Резултатите от приемния изпит са изложени на таблото в сградата на НМУ "Любомир Пипков". Класацията ще бъде обявена на 20.04.2015г. /понеделник/, в 9.00ч.МУЗИКАЛЕН КАМПУС НА МЛАДЕЖКИЯТ ОРКЕСТЪР НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ - ГРАФЕНЕГ 2015 Г. - виж в НОВИНИ

Фестивала в Графенег и Младежкият оркестър на Европейския съюз (EUYO) КАНЯТ талантливи млади музиканти от БЪЛГАРИЯ - на 18 възраст (или по-малко) да кандидатстват да участват във фестивала и да станат членове на

THE 2015 EDITION OF THE EUROPEAN MUSIC CAMPUS ORCHESTRA
МУЗИКАЛЕН КАМПУС НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ОРКЕСТЪР - ИЗДАНИЕ 2015 Г.Приемно-приравнителна сесия за учебната 2015/2016г.

Във връзка с приемно-приравнителната сесия за учебната 2015/2016г. съобщаваме на всички кандидати, че на основание на Заповед на директора                    № 008/21.01.2015г., приемните изпити ще ще проведт при следния ред:

График за подаване на документи:

- За първи клас - от 23.03.2015г. до 27.03.2015г.

- За предучилищен, пети, осми и девети клас - 08.06.2015г. до 12.06.2015г.

Период за провеждане на приемната сесия:

- За първи клас - 17.04.2015г.

- За предучилищен, пети, осми и девети клас - 22.06.2015г. - 30.06.2015г.
Юбилеен концерт "110 години от началото"
На 14.12.2014г. /неделя/ от 19.00ч. в зала "България" ще се състои юбилеен концерт "110 години от началото". Участват: Младежка филхармония "София", Младежка хорова капела, Юношески оркестър. Диригенти: Михаил Ангелов, Росен Гергов, Жорж Димитров, Татяна Христова. Солисти: Милена Моллова - пиано, Калия Калчева - пиано, Анжела Тодорова - пиано, Кристина Георгиева - цигулка. В програмата: Т. Албинони, Г. Фр. Хендел, Кр. В. Глук,  В. А. Моцарт, Л. ван Бетовен, Е. Едгар, А. Дабчински, М. Големинов, Г. Арнаудов. "Имена от бъдещето" - концерт в рамките на Новогодишен музикален фестивал
На 14.12.2014г. от 11.00ч. в з. 6 на НДК ще се проведе концерт "Имена от бъдещето". Концертът е в рамките на Новогодишен музикален фестивал и е посветен на 110 годишнината от създаването на Национално музикално училище "Любомир Пипков". Участват: Народен хор с диригент Георги Петков, Ансамбъл "Арфи и китари", Диана Чаушева - цигулка, Петър Баждаров - пиано, Анна Георгиева - цигулка, Петър Дюлгеров - пиано, Валерия Василенко - пиано, Сара Чакърова - ударни инструменти, Цоньо Цветков - ударни инструменти, Лора Маркова - цигулка, Изабел Маркова - виола, фолклорно трио Кристина Минева, Ивета Ангелова, Милана Миланова, Йосиф Шукеров - китара, струнен квартет "Либеро" в състав: Доротея Кръстева - цигулка, Магдалина Вутова - цигулка, Илина Илиева - виола, Момчил Пандев - виолончело, както и корепетиторите Венцислава Тодорова и Тодорка Христова.Контрасти 2014. Концерт в рамките на "Софийски музикални седмици". Камерен ансамбъл "Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров. Солисти Илина Илиева, Матвей Шърлинг, Лиав Кербел
На 30 май 2014г. от 19.00ч. в з.6 на НДК, ще се проведе концерт на Камерен ансамбъл "Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров и солисти Илина Илиева /България/ - виола, Матвей Шърлинг /Русия/ - алт-саксофон, Лиав Кербел /Белгия/ - виолончело. В програмата: И.Стравински, К.М. фон Вебер, П.И.Чайковски, А.Глазунов. Концерта е включен в програмата на 44 международен фестивал "Софийски музикални седмици".Концерт от цикъл "Дебюти"
На 16.12.2013г. от 19.00ч. в з.НМУ ще се проведе концерт от цикъл "Дебюти". Участват: Йоана Русева - цигулка, Илина Илиева - виола, Фидоси Керчев - пиано, Александър Китсиос - виолончело, Георги Леков - пиано. С изключителното съдействие на Нов симфоничен оркестър. Диригент: Росен Гергов. В програмата: Й.Хайдн, Фр.Лист, Фр.Шопен, К.М. фон Вебер, К.Сен-Санс,Национален конкурс за млади изпълнители "Витолд Лютославски"
От 21 до 24 ноември 2013г. НМУ "Любомир Пипков", съвместно с Полски институт София организира Национален конкурс за млади изпълнители "Витолд Лютославски". Краен срок за регистрация: 10.11.2013г.

Кристина Георгиева и Владимир Спиваков в Москва

През м. юни, 2012 година, се състоя концерт в Москва, в който взеха участие нашата малка възпитаничка Кристина Георгиева и маестро Владимир Спиваков.
Новата учебна 2012/2013 година започна в Президентството!

На 13 септември в Президентството, за първи път, се откри Новата учебна 2012/2013 година. В церемонията взеха участие учениците на Национално музикално училище "Л. Пипков" - носители на първи награди от международни, национални конкурси и състезания в страната.

От името на възпитаниците на НМУ "Л. Пипков", виолончелистката Пенка Петкова и голямата педагожка и преподавател по цигулка - г-жа Благородна Танева, произнесоха своето приветствие.

На добър час!
КОЛЕГИЯТА НА НАЦИОНАЛНО МУЗИКАЛНО УЧИЛИЩЕ ЛЮБОМИР ПИПКОВ

по време на Юбилейният концерт на Младежка филхармония СОФИЯ, УДОСТОИ С ПОЧЕТНИ ГРАМОТИ:

Маестро Михаил Ангелов за изключителен принос в развитието и популяризирането на името на НМУ, на българската музикална култура, инструментално изкуство и педагогика, за грижата и топлината към младите музиканти.

Александрина Пендачанска за изключителен принос в развитието и популяризирането на името на НМУ, на българската музикална култура и вокално изкуство.

Людмил Ангелов за изключителен принос в развитието и популяризирането на името на НМУ, на българската музикална култура, инструментално изкуство и педагогика.

ЧЕСТИТО!
ЮБИЛЕЙНИЯТ КОНЦЕРТ НА МЛАДЕЖКА ФИЛХАРМОНИЯ СОФИЯ ПОЖЪНА НЕВЕРОЯТЕН УСПЕХ В ПРЕПЪЛНЕНАТА ЗАЛА БЪЛГАРИЯ

По повод 50 годишен юбилей на „Младежка филхармония София” и 80 годишен юбилей на Маестро Михаил Ангелов, Национално музикално училище „Любомир Пипков”, организира концерт в рамките на Европейския музикален фестивал. Концертът се състоя в зала България, на 15 юни 2012 г.

В юбилейният концерт участваха, като солисти, възпитаниците на НМУ„Любомир Пипков” – световно признатата Александрина Пендачанска - сопран и носителят на изключителни награди пианист - Людмил Ангелов. Маестро Михаил Ангелов беше гост диригент!

 
ЮБИЛЕЕН КОНЦЕРТ - 50 ГОДИНИ "МЛАДЕЖКА ФИЛХАРМОНИЯ СОФИЯ", 80 ГОДИНИ МАЕСТРО МИХАИЛ АНГЕЛОВ, 15.06.2012 от 19:30 часа, зала "България"

Преди 50 години Маестро Михаил Ангелов основава Симфоничния оркестър на Национално музикално училище и предопределя бъдещото развитие на младите таланти. В годините, той се утвърди като професионален младежки ансамбъл на най-високо ниво, в национален и международен мащаб. Постиженията на оркестрантите извикват възхищението и респекта на публиката в зала Сметана, Прага, зала Синополи-Академия Санта Чечилия, Рим, концертните зали в Канада и Франция.

На 22 февруари 2000 г., Симфоничният оркестър на училището е удостоен от Кмета на София с името „Младежка филхармония София” – едно заслужено признание за таланта и труда на младите музиканти и отдадените на музиката педагози.                       

По повод 50 годишен юбилей на „Младежка филхармония София” и 80 годишен юбилей на Маестро Михаил Ангелов, Национално музикално училище „Любомир Пипков”, организира концерт в рамките на Европейския музикален фестивал. Концертът ще се състои в зала България, на 15 юни 2012 г., от 19.30 часа.

Искрено се надяваме да приемете нашата покана и заедно да се насладим на виртуозните изпълнения на младите оркестранти, под палката на Маестро Ангелов.

В юбилейният концерт ще участват, като солисти, възпитаниците на НМУ„Любомир Пипков” – световно признатата Александрина Пендачанска - сопран и носителят на изключителни награди пианист - Людмил Ангелов.

В програмата са включени произведения от Кр. В. Глук, В. А. Моцарт, Фредерик Шопен, Дмитрий Шостакович, Михаил Глинка, Джузепе Верди, Ференц Лист.

ОЧАКВАМЕ ВИ!
ВИПУСК 2012

На 15 май изпратихме поредния випуск на нашето училище!

Предстоят матури и весел абитуриентски бал на 16 юни!

УСПЕХ!!!
Млади български музиканти представиха концерт, вдъхновен от идеите на Олимпийските и Пара-Олимпийските игри в Лондон

В концерта участваха и петимата ученици от НМУ "Любомир Пипков", които ще пеят на Олимпиадата в Лондон. На 19 април млади музиканти от 4 български училища представиха в София концерта “International Voices”, вдъхновен от колорита на световната музика и идеите на Олимпийските и Пара-Олимпийските игри в Лондон това лято. Концертът бе подготвен от ученици от Национално музикално училище „Любомир Пипков”, 134 СОУ „Димчо Дебелянов”, Национално училище по полиграфия и фотография и Национално училище по изкуства „Панайот Пипков”.

 
ТЪРЖЕСТВЕНО ПОСРЕЩАМЕ НОВИЯТ УЧИЛИЩЕН РОЯЛ "STEINWAY"

На 5-ти април учениците, педагозите и приятелите на НМУ "Л. Пипков" посрещат най-новата си придобивка, уникалният роял "Steinway".

Заповядайте от 11.00 часа в залата на НМУ, на ул. Оборище №17.
ГАЛА КОНЦЕРТ НА ЛАУРЕАТИТЕ НА ОСМИ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС "МЛАДИ ВИРТУОЗИ"

от 11 часа в Залата на Национално Музикално Училище, ул. Оборище 17

ВХОД СВОБОДЕН!
ОСМИ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС "МЛАДИ ВИРТУОЗИ"

Тържествено откриване, 25 март, 11.00 в Залата на НМУ

ЗАПОВЯДАЙТЕ
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ТРИ ПРЕСТИЖНИ НАГРАДИ ОТ КОНКУРСА CONCERTINO PRAGA 2012

На последното издание на Международния конкурс за инструменталисти "Concertino Praga" 2012 Трио "Appassionato", възпитаници на Национално музикално училище "Любомир Пипков"

в състав:

Росен Гамев - цигулка

Йоана Ламбрева - пиано

Пенка Петкова - виолончело

спечелиха следните престижни награди:

Grand Prix - наградата на Европейската международна организация за млади изпълнители на музикални конкурси /EMCY/.

Специалната награда на името на  "Хелена Караскова" и

Първа награда в категория " Клавирно Трио".

ЧЕСТИТО!


Записвания за МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ на Ал. Земцов и В. Ешкенази

Национално музикално училище "Любомир Пипков" организира

МАЙСТОРСКИ  КЛАС

на

Александър Земцов - виола

10-11 март 2012 г.

Веско Пантелеев - Ешкенази - цигулка

15 март 2012 г.

Информация и записване в канцеларията на НМУ.
ПРОЕКТ УЧИЛИЩЕН ПЛОД

От 09 февруари до 31 май  учениците от Подготвителен, І до ІV клас ще си хапват два пъти седмично пресни плодове и зеленчуци в периода.
НМУ „Любомир Пипков” бе одобрено за финансиране по схемата на Национален фонд "Земеделие" - „Училищен плод”. Инициативата е на ЕС и е насочена към децата в предучилищна възраст и учениците до 4-и клас, като цели да формира навици и да информира децата и техните родители относно принципите на пълноценното и здравословно хранене.
Проектът „Училищен плод” предвижда малките ученици да придобиват знания за производството на плодове и зеленчуци, за техните хранителни качества и начините на употреба, за значението на консумирането на пресни плодове и зеленчуци за човешкото здраве, както и за принципите на здравословното хранене. В съпътстващите педагогически мерки се предвижда провеждане на информационни беседи, както и разпространение на информация чрез брошури, цветни плакати, създаване на видеоклипове, изложби.
Целта на „Училищен плод” е децата да се хранят здравословно, като схемата е и превенция на социално значимите болести сред подрастващите.
Среща на участниците от Проект International Voices
На 18 януари от 16.00 часа до 18.00 часа ще се проведе уъкшоп на участниците в Проекта International Voices с музикалният ръководител на проекта г-н Ричард Фростик от Великобритания.

В уъркшопа ще участват ученици от 134 СОУ "Димчо Дебелянов", НУИ "Панайот Пипков" - Плевен и НМУ "Любомир Пипков".
Бъдете с нас на първият концерт от новия концертен цикъл ДЕБЮТИ

МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА

Национален фонд „КУЛТУРА”

Училищно настоятелство НМУ и

Национално Музикално Училище ”Любомир Пипков”

Ви канят на първият концерт от новия концертен цикъл

ДЕБЮТИ

на  29.12.2011 г. (четвъртък) от 18 ч. в зала НМУ - ул. “Оборище” №17

ПРЕДСТАВЯМЕ

Лия Петрова - цигулка

Кристина Хинова - цигулка

Стефания Янкова - виола

Стефан Хаджиев - виолончело

Петя Христова – пиано

С ПРОГРАМА

Р. Шуман - Клавирен квартет в Es Dur  и Клавирен квинтет в Es Dur

ВХОД СВОБОДЕН

 
Проект "Пътят на музиката" по програма "Публики" на Национален фонд "Култура", 27 ноември, 2012 г.

Национално музикално училище „Любомир Пипков”, София, кандидатства с проект и бе одобрено в Програма „Публики” на Национален фонд „Култура”.

Проектът „Пътят към музиката” е насочен към учениците в основният курс на обучение в столичните училища. Партньор на проекта е Регионален инспекторат на образованието /РИО/, София-град.

Нашата цел е да запознаем, заинтригуваме и привлечем деца и млади хора, да проявят интерес към музиката, да се докоснат до медните духови инструменти и атмосферата, която цари в средите на младите музиканти. НАшите ученици решиха сами да въведат своите връстници от основния курс на обучение в столичните училища, в света на класическата музика - да променят нагласата на учениците да слушат и разбират класическата музика, да разкрият красотата от звуците на медните духови инструменти и по този начин да привлекат младата публикаМария Палиева Да им е честито! и още нещо
Вторият международен фестивал за маримба и ударни инструменти се проведе в град Плевен от 5 до 12 юли 2012 г. под патронажа на кмета на община Плевен проф. д-р Димитър Стойков.ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ - Концерт на солисти от НМУ "Л. Пипков" и Оркестър на Класик ФМ Радио, 27 фавруари, 2013 година, зала България от 19.30 часа

Заповядайте на концерт на Солисти от Национално музикално училище "Л. Пипков" и Оркестър на Класик ФМ Радио, които ще вземат участие в Европейски музикален фестивал. В зала "България" на 27-ми февруари, 2013 година (сряда) от 19.30 часа.

 
Концерт по случай 70 години от спасяването на евреите в България. Гости: Тел Авив младежки оркестър
На 10 март 2013 г. от 17ч. в зала НМУ на Национално музикално училище "Любомир Пипков" ще се състои концерт по случай 70 години от спасяването на евреите в България. Участват: Младежка филхармония "София", Народен хор, Джаз бенд и Джаз формация, перкусионен ансамбъл. Гост в програмата: Тел Авив младежки оркестър.Проект "Пътят на музиката" по програма "Публики" на Национален фонд "Култура", 5 декември, 2012 г. - 42 ОУ "Хаджи Димитър"
Национално музикално училище „Любомир Пипков”, София, кандидатства с проект и бе одобрено в Програма „Публики” на Национален фонд „Култура”.

Проектът „Пътят към музиката” е насочен към учениците в основният курс на обучение в столичните училища. Партньор на проекта е Регионален инспекторат на образованието /РИО/, София-град.

Нашата цел е да запознаем, заинтригуваме и привлечем деца и млади хора, да проявят интерес към музиката, да се докоснат до медните духови инструменти и атмосферата, която цари в средите на младите музиканти. Нaшите ученици решиха сами да въведат своите връстници от основния курс на обучение в столичните училища, в света на класическата музика - да променят нагласата на учениците да слушат и разбират класическата музика, да разкрият красотата от звуците на медните духови инструменти и по този начин да привлекат младата публика

„Пътуващите” музиканти ще посетят 10 столични училища в удобно за учениците време или самите ученици ще могат да посетят НМУ "Любомир Пипков", където ще се изнесат редица концерти.

За повече информация, следете секция Новини или се свържете с нас. 
Майсторски клас на Рекс Ричардсън - тромпет
На 20 април /събота/ от 12ч. в з.1 на НМУ "Любомир Пипков" ще се проведе майсторски клас на Рекс Ричардсън - тромпет. За информация 02/9430916Пролетен концерт по проект "Музика за равни шансове" от програмата Smart start на Фондация БНП Париба.

На 16 май 2014г. от 14.30ч. в концертната зала на НМУ "Любомир Пипков" ще се проведе пролетен концерт. В него ще вземат участие деца от Дома за деца, лишени от родителски грижи "Радост" от с. Дрен, Дома за деца и младежи с увреждания "Вяра, Надежда и Любов" от гр. Мездра, които от 2012г. участват в проекта "Музика за равни шансове" от програмата Smart start на Фондация БНП Париба. В концерта ще вземат участие и ученици от НМУ "Любомир Пипков".Записване на новоприетите ученици за учебната 2015/2016 година
Записването на новоприетите ученици за учебната 2015/2016 година ще се извърши от 29.06. до 3.07.2015г. от 9.00ч. до 17.00ч.Допълнителна септемврийска приемно-приравнителна сесия за учебната 2015/2016г.
НМУ "Любомир Пипков" обявява допълнителна септемврийска приемно-приравнителна сесия за учебната 2015/2016г. за 2 /две/ свободни места.Нова секция в сайта на Националното музикално училище

Уважеми учители, ученици и родители,

за да улесним достъпа ви до информация за международните, национални и вътрешни конкурси организирани от НМУ, открихме нова секция в нашия сайт - "конкурси".  Там ще намерите пълната информация за срокове, регламент, начини на записване и формуляри за участие. Това е мястото, където ще публикуваме и полезни детайли от подготовката за участие. Желаем ви успех!
ИЗЯВЛЕНИЕ на Ръководството на НМУ "ЛЮБОМИР ПИПКОВ" и на Съвета на настоятелите на УН НМУ
Изявление на Ръководството на НМУ "Любомир Пипков" и на Съвета на настоятелите на УН НМУEжегодното състезание по солфеж и музикална литература за ученици от пети, шести и седми клас на НМУ„Любомир Пипков”

На  22 .02. 2017 г., сряда, ще се проведе ежегодното състезание по солфеж и музикална литература за ученици от пети, шести и седми клас на НМУ„Любомир Пипков”.

През тази учебна година Състезанието е с нов регламент, основан на синтеза между усвоените знания и умения по солфеж и изучения материал по музикална литература, като състезателните материали се предлагат във формата на тест, обединяващ двете дисциплини и са съобразени с учебната  програма за съответния клас. И тази година състезателните форми се различават от стандартните дейности, практикувани в учебните часове и целят комплексното професионално  изграждане  на участниците, което ще провокира във висока степен учениците и ще ги мотивира за изява. Участието в състезанието предполага развити слухови умения, вътрешен слух, музикална памет, аналитичен потенциал, теоретични познания и цялостен творчески подход. За пореден път тази утвърдена форма за изява на талантливите и професионално мотивирани възпитаници на НМУ ”Л. Пипков” ще разкрие практическите умения и музикално - теоретични познания на участниците, синтез, който в най-голяма степен спомага за  изграждането на висок музикален професионализъм .

Забележка:

Състезанието ще се проведе по допълнително обявен график.

Записванията за участие стават с дата не по-късна от 11 .02. 2016 г. при ръководителя на музикално - теоретична група (стая № 311).
Национален конкурс по хармония проф. П. Хаджиев - 2017

Националният конкурс по хармония, посветен на основателя на съвременната българска методика по хармония проф. П. Хаджиев, е неотменна част от „Академия за майсторство“ на НМУ „Л. Пипков“ и част от Програмата за закрила на деца с изявени дарби. В него ежегодно вземат участие голям брой ученици с подчертан интерес към музикалната теория, които изучават предмета хармония в тригодишен курс, застъпен в учебната програма. Поставянето на участниците в конкурентна среда ги мотивира чрез придобитите знания и умения да разкрият творческия си потенциал в една сложна звукова материя, оперирайки със средствата на музикалната хармония. Конкурсът е предназначен за ученици от 10, 11 и 12 клас, включени в две възрастови групи: първа възрастова група – 10 клас; втора възрастова група – 11 и 12 клас. През учебната 2016/2017 година той ще се проведе на 24.03.2017 г., петък, от 14.00 за учениците от 12 кл. и на 14.05. 2017 г., неделя, от 10.00 за учениците от 10 и 11 кл. Времетраенето на конкурса и за двете възрастови групи е 180 минути.

Регламент и формуляр за записване изтеглете от конкурси.
Състезание по солфеж и музикална литература за ученици от пети, шести и седми клас на НМУ„Л. Пипков”

Състезанието по солфеж и музикална литература, заедно с Конкурса по солфеж на името на проф. Камен Попдимитров са първите конкурси в професионалното музикално образование, които са посветени на музикално-слуховата и музикално-историческата подготовка на младите музиканти. В годините регламента на състезанието се усъвършенства, като непрекъснато се търсят  връзките между учебните дисциплини в музикално –теоретичния цикъл. Комплексното представяне на участниците, нивото на развитие на музикалния слух, теоретичните и исторически знания са критериите по които се оценяват участниците в състезанието

Регламентът на състезанието е публикуван в Конкурси на сайта
СЪСТЕЗАНИЕ ПО СОЛФЕЖ И МУЗИКАЛНА ЛИТЕРАТУРА / 5-7 КЛАС/

СЪСТЕЗАНИЕ  ПО  СОЛФЕЖ

И МУЗИКАЛНА ЛИТЕРАТУРА / 5-7 КЛАС/

21.02.2018г.
СЪСТЕЗАНИЕ ПО СОЛФЕЖ И МУЗИКАЛНА ЛИТЕРАТУРА / 5-7 КЛАС/ РЕЗУЛТАТИ

СЪСТЕЗАНИЕ  ПО  СОЛФЕЖ

И МУЗИКАЛНА ЛИТЕРАТУРА / 5-7 КЛАС/

РЕЗУЛТАТИ

21.02.2018г.

Майсторски клас на Джош Лейн - арфа
На 4 и 5 октомври в зала 1 на НМУ "Любомир Пипков" ще се проведе майсторски клас на канадския арфист и композитор Джош Лейн.Концерт на Александър Хинчев - пиано

На 27.01.2018г. (събота), от 19.00ч. в концертната зала на НМУ "Любомир Пипков" ще се състои концерт на Александър Хинчев - пиано.

В програмата: Й. С. Бах, Р. Шуман, Кл. Дебюси, Ф. Лист.

Вход: свободен.
Майсторски клас по арфа на проф. Стаса Груич - СърбияПето издание на Уъркшопа по Теория на музикалните елементи и солфеж 2020 Конкурс за безвъзмездно ползване на цигулка, предоставена от лютиера Владо ТилевЧетвърто издание на Уъркшопа  по Теория на музикалните елементи Ивайло Василев е „Откритието на конкурса”от  VII Международен клавирен конкурс  на името на Анна Артоболевская в Москва Четвърти международен конкурс за цигулари "Васко Абаджиев"Майсторски клас на италианската арфистка Емануела Дели ЕспостиУъркшоп по теория на музикалните елементиМузиката е в кръвта им – внуците на Панчо Владигеров и Марин Големинов свирят джаз довечера в СофияЦикъл "Поколения"Спомен за Георги БадевСпомен за Георги БадевНова секция в сайта на Национално музикално училищеКонцертен цикъл "Междувремие 1890 - 1914"Международна лятна академия "Млади виртуози" 2015Концерт Млади таланти от НМУ "Любомир Пипков"Юбилеен концерт "110 години от началото"  "Имена от бъдещето" - концерт в рамките на Новогодишен музикален фестивалКонтрасти 2014. Концерт в рамките на "Софийски музикални седмици". Камерен ансамбъл "Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров. Солисти Илина Илиева, Матвей Шърлинг, Лиав КербелКонцерт от цикъл "Дебюти"Първа изява по проект: "Успех в Национално музикално училище" на 15.12.2012 г.Първа изява по проект: "Успех в Национално музикално училище" на 15.12.2012 г.Първа изява по проект: "Успех в Национално музикално училище" на 15.12.2012 г.Кристина Георгиева и Владимир Спиваков в МоскваКристина Георгиева и Владимир Спиваков в МоскваНовата учебна 2012/2013 година започна в Президентството!КОЛЕГИЯТА НА НАЦИОНАЛНО МУЗИКАЛНО УЧИЛИЩЕ ЛЮБОМИР ПИПКОВ КОЛЕГИЯТА НА НАЦИОНАЛНО МУЗИКАЛНО УЧИЛИЩЕ ЛЮБОМИР ПИПКОВ КОЛЕГИЯТА НА НАЦИОНАЛНО МУЗИКАЛНО УЧИЛИЩЕ ЛЮБОМИР ПИПКОВ ЮБИЛЕЙНИЯТ КОНЦЕРТ НА МЛАДЕЖКА ФИЛХАРМОНИЯ СОФИЯ ПОЖЪНА НЕВЕРОЯТЕН УСПЕХ В ПРЕПЪЛНЕНАТА ЗАЛА БЪЛГАРИЯЮБИЛЕЙНИЯТ КОНЦЕРТ НА МЛАДЕЖКА ФИЛХАРМОНИЯ СОФИЯ ПОЖЪНА НЕВЕРОЯТЕН УСПЕХ В ПРЕПЪЛНЕНАТА ЗАЛА БЪЛГАРИЯЮБИЛЕЙНИЯТ КОНЦЕРТ НА МЛАДЕЖКА ФИЛХАРМОНИЯ СОФИЯ ПОЖЪНА НЕВЕРОЯТЕН УСПЕХ В ПРЕПЪЛНЕНАТА ЗАЛА БЪЛГАРИЯЮБИЛЕЕН КОНЦЕРТ - 50 ГОДИНИ "МЛАДЕЖКА ФИЛХАРМОНИЯ СОФИЯ", 80 ГОДИНИ МАЕСТРО МИХАИЛ АНГЕЛОВ, 15.06.2012 от 19:30 часа, зала "България"ВИПУСК 2012ТЪРЖЕСТВЕНО ПОСРЕЩАМЕ НОВИЯТ УЧИЛИЩЕН РОЯЛ "STEINWAY"ТЪРЖЕСТВЕНО ПОСРЕЩАМЕ НОВИЯТ УЧИЛИЩЕН РОЯЛ "STEINWAY"ОСМИ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС "МЛАДИ ВИРТУОЗИ"ОСМИ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС "МЛАДИ ВИРТУОЗИ"Записвания за МАЙСТОРСКИ КЛАСОВЕ на Ал. Земцов и В. ЕшкеназиПРОЕКТ УЧИЛИЩЕН ПЛОДСреща на участниците от Проект International VoicesБъдете с нас на първият концерт от новия концертен цикъл  ДЕБЮТИ ЕВРОПЕЙСКИ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ - Концерт на солисти от НМУ "Л. Пипков" и Оркестър на Класик ФМ Радио, 27 фавруари, 2013 година, зала България от 19.30 часаКонцерт по случай 70 години от спасяването на евреите в България. Гости: Тел Авив младежки оркестърНова секция в сайта на Националното музикално училищеМайсторски клас на Джош Лейн - арфа


Национално Музикално Училище Любомир Пипков


Новини
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ /
МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА /
МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО