Традицията остава

111 години Национално музикално училище, гр.София
Традицията като мост между миналото и настоящето беше основната идея на концерта на 17 февруари 2016 г. в залата на музикалното училище. 

То е възпитало поколения музиканти, включително и част от тези, които са известни по целия свят. Всеки от тях е оставил своята незаличима следа и творческият им нюх се е предавал през поколенията. Частица от него оживява в настоящите възпитаници на музикалното училище. Откриваме го във вдъхновението, с което бе изнесена концертната програма.

Солистите Татяна Желяскова (флейта), Калина Владовска (маримба), Деян Иванов (обой), Георги Лефтеров (кларинет) и Кирил Михайлов (цугтромбон) със съпровод на Младежка филхармония под диригентството на маестро Георги Патриков изпълниха творби от Йозеф Хайдн, Карл Мария фон Вебер, Мона Ахдаб, Карл Райнеке и Николай Андреевич Римски-Корсаков. Всеки от младите музиканти изяви най-добрите си качества. Трудно е да се открои някой от тях, защото всеки изрази ярко творческата си индивидуалност. С изпълненията си те дадоха заявка за едно успешно бъдеще.

Като последен номер от програмата бяха "Половецки танци" от операта "Княз Игор" на Александър Бородин. Любимо произведение на оркестъра, то беше изсвирено ярко, с много настроение и се превърна в емоционален финал на концерта.

На рожден ден - като на рожден ден! Поздравления, цветя и една безкрайно отзивчива публика, препълнила до краен предел залата. Благодарим й и се надяваме, че ще продължим да я радваме с нашите изпълнения.

Естир Шишкова, 11 а клас            

     Национално Музикално Училище Любомир Пипков


ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ /
МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА /
МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО